Saturday, 31 December 2011

happy new year!

heyya handsome and pretty peeps.. wishing all of you 


happy new year.. lets 


forget the past and start a new life... (^^,)



okay, tu wish aku utk korang..

2011 dah nak menutup tirai ny tepat kul 12 a.m nie

err azam aku tahun 2012 nie?

hehe.. menyempurnakan azam tahun 2011.. 

azam 2011 ritu ialah menyempurnakan azam 2010.. hahaa

gilak kan? okay, as stated, lets forget the past and start a new life..

alright? no more quarrel, no more sadness, no more negative things


sume yang positive2 je..


negative ----------> no more


positive -------------> yup yup ^_^

lets have a fresh start.. okay guys? 

hehe..


anyway, sekali lagi happy new year guys.. :)

Wednesday, 28 December 2011

enjoy this song! :)

okay, td aku duk pilih2 lagu utk masukkan lam slide IT aku..
tetiba tangan aku t'click satu lagu nie..
memang simple lagu tu..
best but penuh dgn ayat2 yang tersirat..
hati sekeras kerikil aku nie pown tersentuh bila dengar lagu tu
so aku pown decide la nak guna lagu tu kat lam slide aku..
mesti korang tertanya2 kan lagu apa yang aku maksudkan td?
let's see..


selamat m'muhasabah diri anda.. :)

Tuesday, 27 December 2011

midterm break!

urghh bosan ny cuti midsem nie
xtahu nak buat apa..
em as usual keje aku merapu-rapu tanpa ada hala tujuan
cool sgt aku nie, keje menimbun lagi xsiap, tapi aku boleh enjoy2 gini
bukak cuti nanti, quizzes, tests and assignments menanti
urm what to do.. i'm too LAZY to finish them..
hukhuk
aku x rasa aku je yang LAZY bila duk rumah kan?
korang pown sama la.. 2x5 je ngan aku..
just aku nie double triple lazy sbb langsung xbwak balik buku, works or notes to be read..
hahaha.. that's why la aku cakap i'm cool ! get it? 
actually aku xtahu nak tulis apa kali nie.. but i'm writing here just to waste my priceless time..
yeah.. few days to go before new year..
and yang paling suck nyer, aku dapat tahu, on new year..
i means 1 jan, aku ada class.. maksudny kelas still berjalan macam bese
what the hell camni..
em bukak je cuti nanti, cik sarul, lecturer IT aku nak start buat presentation..
and luckily, aku xbuat pape pown lagi..
oh i got to go now..
i need to settle my IT things.. 
hehe.. mujur la aku duk merapu ntah pape kat sini..
law x, for sure aku x ingat pekebenda yang perlu aku setelkan lam cuti nie..


before aku chow, aku nak tinggalkan something kat sini.. korang evaluate la kata2 aku tu, betul or x.. orait?
hehe.. see you later k..?

 evaluate kata2 nie : anyone can make you happy by doing something special, but only someone special can make you happy without doing anything :) ..

# and i guess it's true.. right now i'm thinking of YOU #

Friday, 23 December 2011

guess what?

just wanna tell you guys that..

count sampai 10 dulu laaa..


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


today is.............






MY BIRTHDAY! HEHEE 

#okay, tu je nak tulis#

-kbai-

Thursday, 15 December 2011

Janin yg berumur 15minggu hidup didunia



Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.

















Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?




#besarnya kekuasaan ALLAH swt.. sama2 lah kita renungi kehebatan YANG MAHA PENCIPTA..  ALLAHUAKBAR#

Monday, 12 December 2011

merapu x habis2.. hahaha

on9 in makmal bahasa!! 
hahahaha
again and again aku curik2 on9
sementara ustaz xmasuk agy
sat agy masa bahasa arab
sebenarny aku tade idea pown nak type pe utk entry kali nie
aku men type je ikut sedap rasa.. sesuka hati
erm borink erm
masuk sini keje on9 on9 on9
biler erm ustaz nak masuk
erm ary ahad nie ada kuiz IT
ary rabu nie plak kuiz PR
tp what a sad bila dua2 subjek nie cukup menyakitkan aty
satu benda pown aku xpaham
tapi xpe.. usaha tu tangga kejayaan
benda tu sebenarny baca2 je..
tp yela, cara lec tu mengajar have make me sick..
grrr!!!

one good news bout me : i've get back what i've lost before.. hehe
thanks ALLAH for giving me such this opportunity to make it better
i love it damn damn damn much.. hehe..

Friday, 9 December 2011

please manage your  PRECIOUS TIME carefully!
stop wasting your time for me anymore..

#i'm not gonna bothering you anymore..#
since this is your wish..
then pls take care of your life..
BYE~


pls leave me alone! 
because i'm not gonna entertain you anymore..

Monday, 5 December 2011

curik2 on9!

whoaa!!
aku on9 dekat lab com!
hahah..
actually skunk nie aku tengah belajar nie
kelas public relation
cik shahrul suh kitorang buat slide guna power point
benda nie one of our assignment
senang cite first assignment
tajukny cukup simple
hehe.. i loike!
korang taw x tajuk pe?
topikny anything sal diri kita
simple kan? senang.. aku memang suka bab2 komputer nie
opss time to do my work..
cik shahrul is coming.. hehe
nanti bila free, aku merapu lagi ek kat sini.. hehe
bye2.. 



arghh tension!! hehe..

Friday, 2 December 2011

updated!

dah lama aku x menjenguk kat blog aku nie
rindu? err sort of..
kat rumah sewa aku tu wifi xmasuk lagi
that's why la susah sgt nk on9
luckily this week i'm home
so boleh la on9 sepuas hati kot
haha..

kelas for first two weeks nie overall nyer going well
but for finance class.. .urmm kena double triple kan usaha aku kot
yelah, finance tu basic nya accounting, statistic and economy
law setakat statistic tu, for sure aku boleh score [opss t'ujub]
hehe.. nope laa, tp for real, law statistic, mmg kemahiran aku..
kalau economy, i guess okay jugak laa even though bukan minat aku
tp bila masuk bab accounting nie, lemah seyhhh
yelah, aku start belajar accounting nie masa part 1
without basic masa school time nyer..
mmg kena double triple struggle laa
masa part 1 dulu, luckily aku ada friend mmg giler expert accounting..
he's my ex-classmate.. now dah xjadi classmate aku dah..
dah fly to fast track.. 
kalau dia still ada kat sini, mesti dah boleh belajar dengan dia
xkisah la, yang penting aku mesti study leklok subjek cik husnin nie
lecturer kesayangan kelas aku.. hehehehe
utk kelas IT plak, nnt aku kena buat blog
bukan blog yang merapu meraban macam nie
tp business blog.. yang mana kita kena create blog tu jadi business blog
the worst thing now is about public relation (PR) class
fuhh giler giler giler
sepatah haram pown aku xpaham pekebenda yang dia ajar
lecturer tu fresh graduate.. so basically cara dia mengajar for sure laa macam..........................
opss yelah, suara dia giler slow, explaination pown xbanyak..
kitorang yang kena explain kat dia
pekehal cam nie?
siap kena tulis nama besar2, then letak atas meja
pastu stiap orang mesti ada trademark laa
dengan group work yang diberi..
assignments.. what the hell cmni..
but the most enjoyable class is arabic class
memang aku xberapa minat sangat arab nie
tapi yelah.. class tu je yang less stress
ustaz pown sporting.. dah 2 sem kot ustaz ajar kelas aku
LAW pulak? nie masalah jugak..
hafal hafal hafal.. kepala aku nie bukan kepala menghafal
aku nie lebih suka benda yang kira2.. macam statistic.. math keeee..

pape pown, i'll do my best in sem nie..
aku nk try score utk sem nie
tak nak maen2 and be the best!!
chaiyok eja! go go!