Wednesday, 25 January 2012

YA ALLAH
hanya padaMu tempat untukku bergantung harap..
hanya padaMu tempat untukku mencurahkan segala rasa
sesungguhnya hanya ALLAH yang mampu membantu aku...
tenangkanlah hatiku..
leraikanlah kekusutan yang aku alami..
ringankanlah pekerjaanku..
permudahkanlah urusanku..
agar aku berjaya menangani segala pancaroba dan dugaan yang didatangkan olehMu


YA ALLAH
sesungguhnya aku tidak mampu menanggung beban hati ini sendirian
terlalu berat dugaan yang KAU berikan..
aku insan yang lemah..
yang tak mampu menahan segala dugaan yang KAU berikan..
bagaimana mungkin aku dapat menangani nya..
sedangkan KAU berikan aku dugaan yang bertimpa-timpa..
aku insan yang jahil..
yang banyak melakukan dosa..
yang sesungguhnya tidak layak untuk memohon keampunan dan bertaubat kepadaMu..
namun aku tahu..
KAU Maha Pengampun..


YA ALLAH..
berikanlah aku kekuatan..
berikanlah aku cahaya hidayahMU..
dalam menongkah arus kehidupan..
dalam melayari bahtera kehidupan yang kian mencekik..
sesungguhnya ENGKAU pemberi kurnia..




#luahan hati insan yang lemah dan tidak mempunyai kekuatan untuk terus berjuang#

Tuesday, 17 January 2012

jom relaks..




- jawab spontan, jangan byk fikir,
- baca satu demi satu,
- concentrate!
- KITA MULA :








permainan konsentrasi warna :

1. Kertas A4 apa warna dia ?

2. Asap warna dia ?

3. Tisu warna dia apa ?

4. Lembu minum apa ?

yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sbb lembu minum air..

1. Rambut anda warna apa ?

2. Tulisan ini warnanya apa ?

3. Jalan raya warnanya apa ?

4. Kelawar tidurnya bila ?

yang jawab malam, ertinya kosentrasi anda terganggu. sbb kelawar tidur siang hari.

1. Warna cendol apa ?

2. Daun kelapa warnanya apa ?

3. Warna bagi kebanyakkan rumput ?

4. Harimau makananya apa ?

yang jawab rumput itu salah. sbb harimau makan daging.











HAHAHAHA! you all mesti tertipu macam aku jugak kan? pending kejap mase nak jawab.

funny lol..

Wednesday, 11 January 2012

pain.. :(

ya ALLAH..
please give me strength..
i'm not strong enough to bear it..
i'm not ready at all for losing that precious diamond..
i'm weak..physically, i'm stone-hearted..
but mentally i'm just a normal human being..
that have my own feeling..
how can i survive without my oxygen?
please.. don't grab my soul far from me..
how can i live without my oxygen? my soul?
oh God, please bless my prayer..
only to ALLAH that i can depends all my hope..
the assumption that i got was too hard for me..
ya ALLAH, please help me..
i'm stress, pain and having my headache right now..
too much things that i'm thinking now..
why do you torture myself like this?
dear ALLAH, only you that can help me right now..
give me strength and some ice to cold my heart..


#hoping for another beginning of life right now! :( #

is hearing 'zikir penenang hati' to get extra strength..
hopefully i will be as calm as before.. :(



this 'zikir' make us realize the mighty of ALLAH.. 
thanks ya ALLAH for giving me a chance to live as a normal human being in such this world..

Tuesday, 10 January 2012

err updated! :)

em semalam aku dah dapat voucher buku 1malaysia
jeles x? hahahahaa
voucher tu bernilai rm200..
setiap voucher bernilai rm50..
means that aku dapat 4 voucher..
but i don't know what should i do with them..
erm satu2 nya pustaka yang aku tahu terima voucher tu
errr i mean kat daerah aku nie la..
Pustaka Seri Intan je a.k.a PSI
siap wat banner lagi kat pintu masuk PSI..
voucher 1malaysia diterima di sini..
hahaa. nakal tahap gila..
kan best law dapat voucher makan..
leh makan banyak2.. free of charges for rm200..
urm dap erm law gitu..
memang makin besar laa selera makan aku nie..
hehehee.. merapu je lebih kan?

eh btw, aku xleh nak on9 lelama niee..
you know why?
haaa xtahu kan?
nie laa yang aku nak bgtahu nie...
take note pls ! 
hehee.. just kidding~


okay.. 

ACTUALLY...



esok test public relation a.k.a PR
and lusa test finance..
please pray for me..
off all social websites, off bloggy, off everything
open notes and book now..
time to study..

kbai.. :)


Monday, 2 January 2012

fever... please go away.. :(

oh damn! 
masuk rini dah 3 hari aku demam
dari start first day aku sampai rumah sewa sampai la sekarang
oh shit.. memang xtahan bila tiap kali g kelas kena pakai sweater
sejuk siott.. even g turun makan pown kena b'sweater..
hukhuk..
ada x sesape yang sudi nak amek demam nie dari aku?
demam kali nie memang memeritkan
sebab time kelas, aku sakit
every night tido awal..
balik kelas terus tido..
pantang ada gap sikit je, mesti tido..
sampai makan pown terabai..
sedihnya hidup..
kenapa lah x demam time cuti panjang ritu?
best la jugak law demam kat rumah..
em but, sampai today, aku still x bagitahu family aku yang aku nie sakit
tanak laa..
buat parents aku susah hati je..
aku nie dah la liat nak makan ubat.. 
urghh damn.. xtahan. pening sangat2..
dengan batuk yang berterusan and selsema yang memang memeritkan..
is there anyone yang sudi nak amek keperitan aku nie??
i'm gonna stop now..
xlarat and right now aku ada lam  makmal bahasa
waiting for ustaz utk kelas bahasa arab..
got to go..
 pray for my health.. :)