Saturday, 31 March 2012

selamat berhibernasi!!

cuti sem dah start officially nya hari ini.. and guess what? for sure la aku happy. hahahaha. malam nie for sure la layan movie dulu.. 71 days duration cuti sem kali nie. boleh tahan lama jugak la cuti kali nie.. akhirnya perjalanan sem nie berjalan dengan baik.. okay, rasa nya memang aku tengah lam mood bercuti dah nie, sampai kepala otak aku memang betul2 dah kosong sekarang. haha..

malam nie tade star. tetibe je cakap sal star.. hehe. alahai sedih pulak rasa.. biasanya bila aku sedih2, stress2, mesti aku pandang star. bila tade star kat mata aku, rasa resah la pulak. hmm.. :(
so konklusinya, star tu penyeri hidup aku.. indahnya ciptaan ALLAH.. memandangnya cukup memberi aku ketenangan dan kebahagiaan.. 

okay, apakebenda yang aku merapu nie, aku pun xtau. sebenarnya aku tade idea la nak story apa. just saje2 menggila nak update entry. okay la, cerita Bunohan dah memanggil aku. 

~jom layan~ 

Wednesday, 28 March 2012

ceritanya bermula sebegini..

heyya peeps.. nothing much to say.. just aku tengah kebosanan, xtahu nak buat apa, so aku pun merajinkan diri utk menghupdate blog berhabuk niehh. pagi tadi, aku baru amek paper IT, my second last paper.. so far, so good lah. boleh lah jawab.. on 31st march nnt, aku must face my last paper for this final exam.. wish me luck, guys.. :)

japgi aku baru nak bukak notes PR.. hopefully, aku boleh score dengan jayanya untuk PR.. target GPA sem nie?? entahlah, aku dah malas nak letak benchmark macam sem2 before nie.. sebab bila aku x leh capai target tuu, aku akan jadi down gile2.. jadi, peristiwa lalu mengajar aku jadi lebih matang. chewahh, ayat je lebih. haha. but aku harap boleh score dengan jayanya utk sem nie. InsyaAllah.. (^^,)

sebenarnya aku langsung tade idea nak update apa utk entry kali nie. *sebenarnya setiap kali aku update, mesti tade idea. tapi bila duk taip2, baru la idea tu datang.. bayangkanla, dari pas abes exam pagi tadi, sampai la sekarang, *dah bape kali entry nak save lam draft*, aku still x post entry nie.. mesti still blur kan? yela, aku blur, ntah pekebenda la yang aku duk merapu nie.

begini ceritanyaaa.... pas abes balik dari exam tadi, aku terus bukak blog. hajat di hati nak update la kononnya. lepas aku type 2 3 patah, aku pun stop kejap, gi mandi semayam. siap je dua2 tu, aku pun dah x ingt dah sal blog nie. aku pun layan movie kejap. pas abes movie, baru aku teringat sal blog nie. pas type 2 3 patah, aku pun mengantuk, lalu menidurkan diri. bangun2 je, terus gi mandi. pas mandi, aku pun teringat sal blog nie. taip la lagi 2 3 patah. tetiba, perut lapar. gi makan.. okay, tertangguh lagi niat aku nak publish entry.. pas makan, niat dihati nak sambung la balik taip nie.. bila aku tengok balik, rupanya baru 2 baris ayat aku tulis.. haha. lama giler nak update entry kali nie..

opss x abes lagi tau cerita aku. dah macam essay 2000 patah perkataan la pulak aku karang kali nie.. hahahaa. okay, x lawak.. sambung balikk.. lepas makan tu kan, tetiba aku rasa ngantuk sangat2 + pening.. aku pun naik katil balik then tido.. okay.. sekarang nie, aku baru bangun la niii.. now time untuk study PR pulak. letih dah story. hehe. 

p/s: aku pun x paham pekebenda yang aku duk merapu kat atas tu. kalau kau faham, maknanya kau sebijak aku. tapi kalau kau x paham, maknanya level kebijaksaan  kau tu low sket dari aku. hahaahaha. okay, xlawak pun, jangan gelak ! PR dah memanggil. CHOWWW.. =D

Sunday, 25 March 2012

long time no bloggy..

almost one month aku menyepi tanpa entry.. bukan tanak spend anytime utk update blog nie, it just aku memang langsung x sempat nak update anything. really2 busy sem nie.. *sighh

luckily assignment, assessment, tests, quizzes utk sem 4 nie sume dah berakhir.. sekarang just tinggal 2 more papers to go.. alhamdullilah, carry mark aku utk semua subjek okay, sume 30++.. banyak la tu kan? hee~ LAW dah lepas, FINANCE dah lepas, yang tinggal IT, hari rabu nie dengan PUBLIC RELATION, hari sabtu nie. then aku boleh berhibernasi utk 2 bulan. hahahahaha.. hibernasi? bunyi macam tupai la pulak...

emosi aku pulak agak terganggu lately. maybe sbb stress dengan final exam nie.. otak keletihan, tidur xcukup, makan tu kadang2 kurang dan sebagainya.. azam utk cuti sem nie, niat di hati nak cari part time job. tp xtahu laaa kat mana sudi terima aku.. T_T...

macam2 perkara yang berlaku dalam tempoh sebulan aku menyepi nie. tapi law nak update one by one, memang payah la kan? for sure, jari aku akan patah law nak taip kesemuanya. hehe. so, biarlah kekal dalam memori aku je.. kenangan yang manis2 aku simpan kemas lam kepala hotak aku, tp yang masam2 tu aku dah buang jauh2.. let bygone be bygone.. buang yang keruh, amek yang jernih, baru teguh peribadi... hehe

erm macam banyak lagi je idea nak menaip. tapi, alamakkk.. sakit perut. toilet dah memanggil. chow dulu.. wish me luck for IT and PR.. bye.. <3


p/s : hajat dihati nak blogwalking, tp xsempat.. nnt la pas abes final, aku blogwalking. yang sempat jenguk td  just blog ernishshah.blogspot.com je.. blog2 lain nanti ek.. :D