Saturday, 23 June 2012

hanya menarikan jari di keyboard

urghh long time dah x update entry. okeyy, actually aku MALAS nak menghupdate. but since now kepala hotak aku nie a bit stress, so aku pun merajinkan diri membuka blog nie. actually, nowadays, aku a bit busy laa, yela weekend nie pun xleh balik rumah mak bapak aku.. sobs sobs sobs.. T_T

whyy? don't askkk! sebab aku ade modul part 5.. modul kenegaraan. but even though two days aku hadiri modul nie, sikit pun aku xrasa semangat sayangkan negara tu bkobar2.. tahu knape? sebab sepanjang talk sal kenegaraan smalam, aku dgn classmate aku, nada nasuha, main2. tahu main ape? alaaa mainan zaman dinasour dulu. korang ingt x mainan yang kena cari huruf, nama, nama negara/negeri, binatang, buah/sayuran, benda and last skali markah? hahaa. kitorang main benda tu sepanjang modul kat dewan smalam..

today plakk last day modul tu. today's activities agak okeyy, enjoyable lah. xde la membosankan macam modul2 sem lepas. fasi dia tu plak sporting habiss, so mmg best lah.. hihi.. 

HAAAA sekarang nie aku start stress dah. tahu knape? sebab sem nie kena join exhibition and kena create product utk dipamerkan time exhibition nnt. and yang paling penting, product tu mestilah baru and still NOT AVAILABLE kat pasaran. gile kan? kitorang student business, bukan student rekacipta dan inovasi.. adushh pening gile nk buat proposal.. kitorang kena buat proposal product yang nak dipamerkan tuu.. group kitorang yang terdiri drpd aku, cm asyraf, dila ann dan naim, decided nak buat product named MASTER BROOM..

product ape tu? nak tahu? haa so jangan malu2 jangan segan2, come and visit our booth mase exhibition tu nnti okeyy? tarikh dan masa akan diberitahu kemudian.. chowww utk continue wt proposal. 

bye peeps.. <3



layan lagu nie sambil buat proposal.. layannn~

Monday, 4 June 2012

mengusap debu2 yang tertimbun di dinding blog..

hye peeps.. 

setelah sebulan plus plus aku menyepikan diri, akhirnya aku diberi jugak sket mase menghupdatekan blog aku yang dah x nampak serupa blog nieh.. hahahah.. okeyy, cuti semester 2 bulan dah hampir smpai ke penghujungnya... know what i mean? yelaa, cuti semester aku just tinggal xsampai seminggu dahh..

okey, wanna know pe yang aku sibuk buat time cuti sem nie? aku keje la sayangggg.. dari 3p.m smpai 11p.m.. kerja ape tu biarlah rahsia, yang tahu tu just zip kan mulut anda, yang xtau usah gatal2 nak btanya keyhh? TAPIIIII yang penting kerja aku tu halalan toyyibaa tauu.. tapelaa, aku kerja pun just nak isi masa lapang (mase lapang laaa sangat kan??).. tu just topeng jee, actually for sure laa matlamat setiap orang utk earn extra pocket money kan? same goes to me, dear.. :D

pengalaman kerja kat situ mmg best kalau nk dibandingkan dengan kerja aku smntara tunggu keputusan spm dulu.. you know why? mmg la kerja kat situ tersangat laa letih, meletihkan fizikal dan mental, ttapi demi mencari sesuap pengalaman kehidupan, aku pasrah.. chewahh poyo x ayat? hahahahaha.. tp mmg aku admit, kerja situ mmg letih, kadang2 xsempat nak rehat pun, kejap gerak sane, kejap gerak sini.. korang yang xpernah ade experience kerja macam aku kerja tu jgn nak ckp banyak..

kadang2 ramai orang tanya aku 'kenapa nmpak cm letih nie?' aku pun jwb 'xsempat nk rehat pun dr td. ramai giler orang datang'.. pastu dgn poyo nya dorang ckp 'aikk? kerja sini pun letih kee?' aishh sakit betul hati aku bila manusia2 keparat tanya soalan yang aku classifiedkan sbg kurang bijak tuhh.. oii kawan, try kau stay kat aku slama 1 jam, tgk camner reaksi kau pastu plak..

tapelah, at least pengalaman aku kerja ni buka mata aku dgn sikap certain manusia.. kdg2 buat silap sikit, macam2 dah kena marah (tp bukan aku laa yg kena).. urghh rase penat la pulak menaip.. dah la, aku nk chow.. dah macam karangan 2000 patah pkataan dah aku karang.. =,=

bye lovely peeps.. <3