Monday, 29 April 2013

coretan hati..

no idea tp tangan menggatal nak mengupdate blog
maybe sebab bosan kot.. 
harini aku just nak cakap pasal RESULT
ehh jangan salah faham
result x kuar lagi
aku just nak share kat sini result kuar 9hb may..
nie pun aku dapat tau dari gamus official twitter
entahkan betul or just rumours only aku pun xtau
tapi tape laa, aku dah buat yg terbaik utk final exam nie
usaha dah, bdoa pun dah, now ape yang boleh aku buat just bertawakal je
hopefully result sem nie memberangsangkan
why?
sbb aku harap sangat2 result sem nie boleh naikkan CGPA aku
em actually CGPA aku tu tade la teruk sangat
but dah sipi2 nak dapat 3.5
so aku harap sangat sem nie CGPA aku more than 3.5
insyaAllah, amiin :)

apa pun, walau sebaik mana or seburuk mana result aku
aku akan redha dan pasrah
sebab aku tau semua yang berlaku ada hikmahnya
mungkin Allah nak uji kesabaran aku dalam hadapi dugaanNya
mungkin jugak dah ada perancangan yang lagi baik utk aku
who knows kan? 
that's why aku cakap, aku akan redha dengan segala ketentuanNya
sebabnya aku dah perform yg terbaik..

ohh ye, haritu aku pegi interview SPA..
bidang nursing.. tetibe je dapat, maybe kakak aku tlg isi kan kot
nursing nie bukan minat aku sebenarnya
but dah dapat tu, so pegi je la interview
mana tau rezeki ada kat sana
family dan orang2 yang rapat dgn aku pun suruh pegi
sbb nya SPA nie menjamin pekerjaan 
lagipun elaun tinggi wooooo
so doa2 kan lah aku supaya diterima masuk dalam KKM tu ye
ehh xtau ke KKM tu ape..
adooyyaiii kesiannya diaa..
KKM tu Kementerian Kesihatan Malaysia
errr aku pun xsure sebenarnya, main hentam je
so korang pinjam khidmat pakcik google la sekejap yeee..

got to go.. till we meet again in next entry.. lots of love to YOU my baby and i love you.. bye <3

p/s : doakan yang terbaik utk aku ye.. 


Friday, 19 April 2013

goodbye without reasons is the most painful one, love without reasons is the most beautiful one..

hai hai all !

harini aku x nak update pape sal life aku.. aku just nak dedicate entry nie utk someone yg rapat dgn aku.. actually aku baru je lepas bukak blog dia nie.. hmm aku dapat bayangkan kesedihan dia without the one yg dah bsama dia for more than 6 YEARS.. ohmaii.. Ya Allah, kurniakanlah kekuatan dan kesabaran dalam diri Anish Ameera. sesungguhnya hambaMu itu telah banyak menempuh pelbagai dugaan dalam mempertahankan hubungannya bersama insan tersayang..

dear, memang kumbang bukan seekor. jadikanlah hubungan you dgn si dia tu sbagai titik permulaan untuk kehidupan yang lebih sempurna. ingatlah, yang terhebat itu tidak semestinya yang terbaik, tetapi yang terbaik itu sudah semestinya yang terhebat. you berhak dapat lelaki yang jauh lebih baik dari Mr. R.. maybe he's not your Mr. Right. but don't worry dear, kalau memang jodoh you dengan dia, walau sejauh mana pun dia terbang, dia pergi, dia akan tetap kembali ke sisi you one fine day nanti..

i hope you tetapkan hati you demi sebuah kehidupan yang lebih bermakna. who knows, nanti kat degree, you jumpa someone yang betul2 dapat buat you bahagia dan always tersenyum tanpa perlu menitiskan walau setitik airmata untuk dirinya.. kasih sayang xdapat dinilai dengan berapa lama usia hubungan tu, kadang2 orang yang dah lama kita kenal tu, yang kita rasa betul2 kita kenal dirinya, sebenarnya kita xkenal sangat pun.

a real boyfriend and girlfriend stand by each others side on good days and stands even closer on bad days no matter what. when a female is used to getting hurt, she won't know how it feels when a man starts to appreciate her, so she ends up pushing him away. nobody's perfect, we screw up, we make mistakes, have heartbreaks, go through hard times but you need to know that this is life. 

he saw you, he met you, he wanted you, he liked you, he chased you, he got you., he had you, he got bored of you, he left you, he broke you. tu your love cycle, right? buka mata, buka hati, buka minda, kalau you still sayangkan dia sama macam first year dulu, then go back to him. but if you don't want to be in the same situation for another 6 YEARS, please go far away from him and your previous memories with him. just follow your heart, dear.. but don't forget to bring your brain with you.. i can't stand seeing you nangis sebab dia lagi.. hmm..


when a person cries, and the first drop of tears comes from the right eye, it's happiness. but if it's from the left, it's pain! i'm not there utk dengar tangisan you lagi sayang. but i'm always here and available for you.. remember happiness doesn’t depend upon who you are or what you have, it depends solely on what you think. nothing is predestined. the obstacles of your past can become the gateways that lead to new beginnings. happiness does not depend on outward things, but on the way we see them. don't let a bad day make you feel like you have a bad life.


ernish shah,

no matter how hard the world pushes you aside, i'm always available for you dear :)

AND PESANAN UTK READERS YANG BERGELAR LELAKI :


jangan biarkan perempuan merajuk terlalu lama dengan kita. mungkin ada lelaki yang akan memujuk dia. dan kita bakal kehilangan dia.


p/s : i love and miss you so much my DOMO.. entah bila lah dapat jumpa. hopefully one fine day, kita dpt jumpa jugak.. :'(

Saturday, 13 April 2013

dah terlalu lama rasanya aku x bukak blog nie.. em bukannya apa, quite busy la katakan.. bermacam2 benda yang berlaku dalam tempoh masa aku x update pape tu.. tp pape pun, tu lah kehidupan. bermacam2 ragam manusia yang aku kenal sepanjang hidup aku ni.. ohh btw, lupa nak bgtau.. aku dah habis dah part 6, and InsyaAllah akan GRAD dgn jayanya.. Amiin.. aku baru je pas bukak fb, pelik pulak dgn budak2 class aku nie, result diploma x kuar lg sume pakat update officially grad. oii syg, mana ade officially grad. anda anda dan anda sume tu x sure lagi boleh grad ke x, kan result x kuar lg.. mane la tau kot2 ade ter-REPEAT paper. haaa.. bukan mintak dan doakan, tp mintak2 la dijauhkan benda tu..

xmungkin aku akan dilupakan kenangan bersama mereka yang disayangi sepanjang pgajian aku kat diploma nie. and this sem, aku diberi kesempatan utk kenal lebih ramai kawan.. alhamdullilah.. haaa harini aku kena gi interview keje. tp not now lah syg.. petang nie la. x tau la dapat x.. kerja yang di offer kerani admin + tutor sekali. ada satu lagi yang duk call aku dari haritu lagi ajak keje, but now after tau tu company kereta, my mum cakap 'em better xpayah.. kerja macam tu agak berisiko'. so aku pun malas la.. baik ambik keje kat tutor + clerk tu.. hmm but agak jauh la dari rumah aku.. penatlah camtu :( takpela, yang penting experience! hehe..

sepanjang sem 6 nie bermacam2 benda yang aku lalui. pelbagai sweet moments yang kitorang tempuhi and i'll definitely miss them ! hidup nie ada pasang surutnya. kadang2 bahagia melanda, kadang2 derita menghampiri. hidup kita ini ibaratnya kapal di tgah lautan. berisiko utk dipukul ombak dan kalau kita x pandai nak kemudikan kapal tu, kita akan tenggelam, karam di lautan.. sebab tu lah kalau ada sebarang dugaan melanda, kita kena cekalkan hati, tanamkan dalam diri PERSETANKAN kau! sem ni tipu la kalau aku cakap tade kawan makan kawan.. tp aku ignored kan je.. lantak kau lah, yang penting datang melutut mintak maaf dlu baru aku maafkan. tu lah, sape suruh mulut jahat sgt, busuk sgt bau longkang, duk sebar fitnah and bad rumours pasal aku. kan dah makin gelap hati kau tu.. bluerkkk dasar friends for benefit. hopefully aku x jumpa dah spesis kawan2 macam ni lagi after this.. 

stop pasal manusia tu. now aku nak share ape sweet memories sem nie.. bagi aku laa, ade 2 kenangan sem 6 yang x mungkin aku lupakan. yang pertama ACADEMIC VISIT TO PENANG dan yang kedua GATHERING DAY BM1116A.. okay, aku malas dah nak type panjang2. so let the photos talk.. ^_^

TRIP TO PENANG


dalam feri 


with my alarm clock, nada..


At Jeruk Pak Ali


baru lepas shopping jerukk!!


Bukit Bendera.. here we come !!!


with them 


GATHERING DAY 





P/S : i've already miss you.. pls say you miss me too. heee.. i'll never forget you for even a second..