Friday, 19 April 2013

goodbye without reasons is the most painful one, love without reasons is the most beautiful one..

hai hai all !

harini aku x nak update pape sal life aku.. aku just nak dedicate entry nie utk someone yg rapat dgn aku.. actually aku baru je lepas bukak blog dia nie.. hmm aku dapat bayangkan kesedihan dia without the one yg dah bsama dia for more than 6 YEARS.. ohmaii.. Ya Allah, kurniakanlah kekuatan dan kesabaran dalam diri Anish Ameera. sesungguhnya hambaMu itu telah banyak menempuh pelbagai dugaan dalam mempertahankan hubungannya bersama insan tersayang..

dear, memang kumbang bukan seekor. jadikanlah hubungan you dgn si dia tu sbagai titik permulaan untuk kehidupan yang lebih sempurna. ingatlah, yang terhebat itu tidak semestinya yang terbaik, tetapi yang terbaik itu sudah semestinya yang terhebat. you berhak dapat lelaki yang jauh lebih baik dari Mr. R.. maybe he's not your Mr. Right. but don't worry dear, kalau memang jodoh you dengan dia, walau sejauh mana pun dia terbang, dia pergi, dia akan tetap kembali ke sisi you one fine day nanti..

i hope you tetapkan hati you demi sebuah kehidupan yang lebih bermakna. who knows, nanti kat degree, you jumpa someone yang betul2 dapat buat you bahagia dan always tersenyum tanpa perlu menitiskan walau setitik airmata untuk dirinya.. kasih sayang xdapat dinilai dengan berapa lama usia hubungan tu, kadang2 orang yang dah lama kita kenal tu, yang kita rasa betul2 kita kenal dirinya, sebenarnya kita xkenal sangat pun.

a real boyfriend and girlfriend stand by each others side on good days and stands even closer on bad days no matter what. when a female is used to getting hurt, she won't know how it feels when a man starts to appreciate her, so she ends up pushing him away. nobody's perfect, we screw up, we make mistakes, have heartbreaks, go through hard times but you need to know that this is life. 

he saw you, he met you, he wanted you, he liked you, he chased you, he got you., he had you, he got bored of you, he left you, he broke you. tu your love cycle, right? buka mata, buka hati, buka minda, kalau you still sayangkan dia sama macam first year dulu, then go back to him. but if you don't want to be in the same situation for another 6 YEARS, please go far away from him and your previous memories with him. just follow your heart, dear.. but don't forget to bring your brain with you.. i can't stand seeing you nangis sebab dia lagi.. hmm..


when a person cries, and the first drop of tears comes from the right eye, it's happiness. but if it's from the left, it's pain! i'm not there utk dengar tangisan you lagi sayang. but i'm always here and available for you.. remember happiness doesn’t depend upon who you are or what you have, it depends solely on what you think. nothing is predestined. the obstacles of your past can become the gateways that lead to new beginnings. happiness does not depend on outward things, but on the way we see them. don't let a bad day make you feel like you have a bad life.


ernish shah,

no matter how hard the world pushes you aside, i'm always available for you dear :)

AND PESANAN UTK READERS YANG BERGELAR LELAKI :


jangan biarkan perempuan merajuk terlalu lama dengan kita. mungkin ada lelaki yang akan memujuk dia. dan kita bakal kehilangan dia.


p/s : i love and miss you so much my DOMO.. entah bila lah dapat jumpa. hopefully one fine day, kita dpt jumpa jugak.. :'(