Tuesday, 31 July 2012

updated !!

arghh akhirnya tamat jua tests yang sangat memenatkan kepala hotakk aku.. errk test ape? for sure laa test yang melibatkan subjek2 membaca nieyhh.. sakit jiwa betul laaa dengan kedua2 test tuuu.. bermasalahhhh!! tapi, aku da cuba yang terbaik, insyaAllah hasilnya akan memberangsangkan akuu.. okeyy, harini da masuk hari ke brape ntah ramadhan, aku malas nak kira.. yang aku tahu, raya dah x sampai sebulan je lagi. hihi..

malam ni, mood aku agak kurang baik. yang jadi mangsa nya for sure la cik abang cm kita... kesian dia, jadi mangsa keadaan aku.. mungkin stress pasal test human resource tadi kot, jadi aku xleh nak kawal perasaan rezak tuu lalu TERLEPAS laa kat dia.. haaaa tamat cite tuu.. now aku nak buka cerita lain.. yang nie for sure laa empunya blog yang cantik manis anish nie akan jeless.. hehe.. guess whyyy?

sebab esok pagi dalam jam 2.30pg sok aku attend majlis bersahur bersama RTM kat UMT.. xramai pun dak u aku yang join, just 20 orang je wakil dr u aku. dan kebanyakan manusia terpilih itu adalah dari kelas akuuu.. aku nie one of them laa. esok sepanjang sahur tu akan disiarkan secara langsung rasanya.. alaa aku x kisah pun benda program nie on air ke x, YANG PENTINGGG seme yang join benda nie dapat duit.. hihii

memangla pihak RTM xbagi cash duit kat tangan, dorang bank in duit tu.. tapi terkejut jugak aku bila member aku yang uruskan benda nie cakap sape2 yang join tu, RTM bagi duit RM100.. haaa sebab tu laa aku join benda tu, padahal hari khamis tu kelas kul 8 straight sampai 12.. hukhuk. memang mati la mata aku. mesti sejibik macam mata panda nanti.. -_-

sebenarnya dak kelas aku pakat join benda alah nie sebab duit tu je. alaa mane ada orang senang2 nak dapat duit banyak tu tanpa perlu buat apa2, just gi attend program sahur tu je... majlis tu dijangka start kul 3 lebih dan habis kul 5 lebih.. lame kan? tapelaa, lau ngantuk sangat esok, tido jela depan makanan tuu. hahaa. tapi yang x best nye kena pakai baju kurungg!! hwaaaaaaa gile ape pakai baju kurung pagi2 buta pegi sahur.. kena kumpul kat depan kolej lam 2.30pg.. adushh mujurlaa kawan aku yang non-resident jugak turut sama join benda nie. dia laa yang datang ambik aku kat rumah aku nie..

panjang lah pulak aku taip malam nie. penat dah weyyhh. nak wat assignment critical thinking pulak nie. nie laaa kehidupan seorang student business.. hukhuk..

GOOD NIGHT.. BYE~

Tuesday, 24 July 2012

warghhh rezakk!!

adushh aku baru je berazam nak jadi baik, kurangkan siket baran aku nie once masuk je bulan puasa nie. tapi hampehh je.. memang dari semalam lagi aku rezak! whyy? sbb ade manusia yang REMBAT, GUNA, PAKAI selipar kesayangan aku tanpa kebenaran ! weyy aku x suke orang lain pakai selipar tuuu, mahal woii.. aku just xkisah lau parents aku yang pakai, tapi lau orang lain yang pakai, memang aku hangin satu badan..

nampaknya azam aku tanak marah2 dah akhirnya hancur berkecai lam sekelip mata. semuanya gara2 ade manusia yang x beradat yang main amek je.. sampai aku nak turun pergi restoran untuk buka puasa pun kena pakai selipar formal yang aku pakai time hari korporat or time gi kuliah. what the hell camni.. 

wey duit kau tu kan BANYAK! beli la selipar yang harga rm2 tu.. selipar jepun pun comel ape.. dulu time aku sekolah, gi kelas tambahan, pakai selipar jamban yang kaler hitam tu je. memang sakit hati bila kita beli barang utk kegunaan kita, tapi DIGUNAKAN oleh orang lain tanpa kebenaran kita, nak2 pulak time kita memang nak pakai selipar tu.. oh lupe, memang aku beli selipar tu KHAS UTK KAU PAKAI PUN KANNN ????!!!!

arghh spoil mood aku time berbuka td. btw aku berbuka td makan mi bandung.. hihi. special punyer akak tu buat utk aku harini.. pekat gile kuah dia. beshhhh wa cakap lu.. <3 

okeyy la, aku nak belek sket nota organizational behavior ( OB ).. almaklumlah hari isnin nie ade test OB. selasa malam pulak ade test human resources ( HR ).. sambil2 tu nak layan MAEL LAMBUNG.. adioss~

Friday, 20 July 2012

luahan hempedu berulamkan jantung pisangggg.. :p

heyy guyssss !!

haaa da berhari2 aku menyepi dari merapu kat sini kan? almaklumlahh minggu nie busyyy sangat2.. aishh bukan busy buat2 busy laa, tp memang bebetul busy.. ary rabu test ECO, khamis test FINANCE.. tengahari tu pulak ade talk.. talk nie kelas kitorang yang organize.. sbb tu la agak busyy.. okey, let bygone be bygone..

haaa harini ade modul. modul FINISHING SCHOOL tajuk dia.. haa bak kata kawan2 aku, sekolah dah habis so jom koyak rabakkan bajuuu.. weeeee~ okey, sbnarnya dorang tu merapu je. korang pun mesti xpaham merapu dorang yang ntah pape tu kan? haha same la kita, aku pun xpaham. just ye ye kan jelaaa.. *main angin la katakan*.. aku nie memang expert bab2 main angin nie.. hahaha.. 

harini aku sakit hati kat orang, sape orang tu, bia la rahsia.. cm asyraf pernah ckp kat aku, 'buat ape aku nak jaga hati, perasaan, hempedu, limpa, jantung dan organ dalaman orang yang xpernah nak jaga hati aku?'.. fhatin dengan hanim pun ade cakap camtu... haaaa sape pulak watak fhatin dan hanim nie? dorang nie classmates akuuuu.. dorang nie pendiam dan x banyak cakap TAPI dengan aku, mesra je dorang nie.. haaa dorang nie baik jugak tau.. hihi.. thanks fhatin sbb tumpangkan aku kat bilik dia td. hihi.. <3 *harap2 dorang xbaca pe yang aku puji dorang nie.. hahaa*

tapi lepas tengok depan mata dorang td (mase tu kitorang tengah lepak sama2 smentara tunggu break lunch modul finishing school nie), dorang pun ade cakap benda yang sama kat aku.. tp aku bia jelaaa, dah terbiasa.. sekarang aku dah malas nk pikir pasal orang lain.. kita mmg x dapat nk puaskan hati seme orang.. even sebaik mana kita pun, tetap ada manusia yang x sukakan kita.. it's okayy.. and i, i prefer to be myself ! myself ! and yes! myself !! 

errkk sebenarnya bukan hal nie yang aku nak update arini.. sbenarnya tujuan aku enter blog aku nie, just untuk wish kat korang sume..................


SALAM RAMADHAN DAN SELAMAT MENUNAIKAN IBADAT PUASA.. :)

Sunday, 8 July 2012

BUZZ!!

heyya friends...

stress betul la dengan subjek creative and critical thinking nie. banyak sangat kerja.. hmm.. banyak sangat assignment and projek yang kena buat as if lecturer tu ingt subjek dia je yang kitorang ambik sem nie. and now aku tgah bertungkus-lumus buat 3 presentation untuk dipresentkan pada ESOK hari. wahh heaven giler rasanya.. bagi ketiga2 tasks tu hari ahad, tp hari selasa tu dah kena present seme tu.. suke2.. (-_-)

minggu nie pulak kena bayar sewa rumah. alahai rm150 melayang. hukhuk.. pastu kena beli num pin utk muet pulak, rm101 pulak melayang.. adooyaii.. kesian kan poket aku? dah la yang nipis laa, lagi nipissssss aku rase.. haihh.. pernah dgr x ayat nie, 'my purse is like an onion, whenever i open it, i'll cry'... haaaa, macam tu la aku rasa. oh PTPTN, boleh x naikkan sikit duit pinjaman tu.. xcukup duit laa.. hukhuk.. :( 
alaaa macam la pihak PT baca luahan hati aku nie. hahaha

haaaa, guess ape yang aku tgah buat sekarang? mestilah duk youtube-ing.. almaklumlah, internet SENTIASA laju. hahaha. *okey, saje nak buat anish ameera jeles, sbb kat kolej tu internet SLOW.. opsss* lol tertanya2 sape empunya nama nie ? dia nie si cantik angry bird merah. why angry bird merah? sbb dia nie mmg giler wane merah. hahahahaha.. pape pun, jom layan lagu nie.. best jugak, aku pun baru tau pasal lagu nie.. 
thanks to you, dear.. hihi <3


                                            
SATU SATUNYA by TIPE X

*layan tau, confirm x menyesal. best.. hihi <3*

p/s : to anish ameera, always be strong, dear. you have me with you, right.. hihi.. :)



Tuesday, 3 July 2012

merepek aje.. :D

yess akhirnya habis jugak kuiz.. :) ye, memang kuiz je pun, tapi contribute marks jugak woo.. penting utk carry mark tuhh. hihi.. ary isnin aku ade kuiz OB a.k.a organizational behaviors.. malam nie pulak, aku baru je selesai jawab kuiz HR a.k.a human resource. arghh both of them subject membaca, camne la aku x stress. haihh.. okeyy tutup isu kuiz. stress kot. hahaa

lately memang kurang sangat masa utk merehatkan diri dan akal fikiran aku nie. whyy? sbb banyak masa digunakan utk setel assignments, proposal, studyy and so on lahh. sampai berlaman-sosial pun aku agak kurang. bila time weekend je, baru aku akan active seme2 tuu. alaaa bukanlah smpai tak bukak langsung. bukak tu bukak, tapi biarkan ajeee mereka bersendiri. hihi. this week memang sangat memenatkan mental dan fizikal. err fizikal? opss tadela penat sangat, just penat sbb kena on foot gi kelas even tengah panas pun.. :( sedih kan? hurm.. tapi tapelaa, demi mencari ilmu, lautan berapi sanggup kurenangi, gunung-ganang yang menggunung sanggup kudaki.. *amboi, poyo nye ayat..* hahaha.. 

okeyy, end storyy pasal merapu meraban tu. aku nk storyy kt sini sal hari ahad ritu. aku keluar dgn teha dan ain (dorg nie ex rumet aku mase part 1 and part 2 dulu). alaa x gi mane pun, gi pantai pandak je. tapi enjoyy gilerr petang tu.. kitorang dah macam kanak2 ribena dah main2 air haritu. tp really enjoyable laa. teha datang ambik aku kat rumah aku nie, then kitorang gi rumah ain, pastu gi pantai sama2.. yang menyedihkan aku, lepas balik pantai tu, badan aku terus naik suhu.. ohh korang still xtau kan? haaa meh nak bagitau. sebenarnya aku nie alah dengan angin pantai.. bila kena angin pantai, aku akan demam. alaa tu baru kena angin, belum lagi main air laut. haritu pulak aku main air laut, siap main2 percik2 air lagi, so for sure la aku terus demam kan? auchh so romantik kan kami bertiga.. hihi.. luckily aku still leh btahan dan study utk kuiz OB tuhh. demam pun demam laa, yang penting pelajan mesti diutamakan.. target pointer sem nie kan up 3.7.. insyaAllah.. gonna miss that precious moments with them.. :)

okeyy dah panjang lebar aku type entry nie. kira nie claim utk yang x update before nie la. hihi. okay la, nk layan bohsia 2 dan janda2 ku gangster plak.. choowww... <3


p/s : eagerly waiting for 7 july.. <3