Friday, 17 June 2011

imbas kembali~

aku still igt time zaman2 muda2 dulu (err.. mksud aku zman2 skul dulu lar ).. aku nie rapat jugak lar ngan dak2 laki especially yg mmg se'genk' dengan aku. tapi kan, disebabkan hbungan ktorg yg rapat nie, ramai lar jugak suara2 sumbang yg sound kitorang, ckp kapel tu haram lar, apa lar. pdhal mse tu mana ada aku kapel2 nie. istilah kapel pown takde lam kamus hidup aku. xkenal pown kapel tu cmner. 


tp yg bikin gua panas skunk nie ialah bila si ketam2 tuh mengajar anak bjalan dgn btl, tp dia sndri bjalan songsang, pe cite nie?? okay, complicated right. meh aku nk tolong simplifykan sikit. mase zman skul2 dulu, bese lar, masing2 nk tunjuk baek, nk tunjuk alim, perangai2 yg xbaek tu sume duk sorokkan dr pndangan umum. hipokrit nyer manusia.. yelah, mase tu nk dptkan phatian cikgu2 lar kononnyer.. 'alahai baek nyer dia nie, boley jadi naqib/naqibah nie.. boley jadi badar/badariah nie'.. memang aku nie salah sorg dr plajar bmasalah mse kat skul dlu, tp at least korg tgk prangai aku yg sebenar kan? aku xhipokrit! aku jujur pd diri sndiri. biar orang xsuke, asalkan aku bhagia dgn khidupan aku. tu yg penting bg aku..


okay, now back to the topic. skunk nie, aku tahu lar kita sume dah besar, and ada jugak dikalangan orang yg sebaya dgn kita dah bkahwin, dah branak-pinak pown, tp tu xbmakna kita dah ckup besar utk wat dosa.. ingat lar bai, ALLAH tu maha melihat, maha mengetahui. korang sindir2 orang, ktuk2 orang sgala bagai tu, tp skunk nie korang sedar x pe yg korang dah buat? hakikatnya, korang ckp aku teruk, sosial lar, apa lar, tp korang cmner? lagi truk dr aku. seteruk-teruk aku, xde nyer aku kapel, xde pown aku post gmbar bpegangan dgn org yg bkn mahram aku, mcm yg korang buat tu..


aku mmg igt mse korang ckp kapel tu haram, fine! aku bley trima lar sbb aku xkapel pown, just bkwan dgn dorg tu. xde smpan langsung feel2 nie. tp skunk nie, aku tgk korg jugak yg buat relationship lam fb, post gmbar dgn bf/gf lar, pgg org bkn muhrim sana sini lar, boley plak cmtu? xpaham aku dgn jenis2 org cmtu. lenkali, betulkan diri sndiri dulu, baru boley nk btulkan org laen.. TERIMA KASIH YAAA..  sweet sgt kan kalau korang trasa dgn pe yg aku tulis nie.. ^_^


p/s : aku x tujukan kat sesape, tp sape yg trasa tu, nasib badan lar ek.. bkan niat aku nk sindir2 korang, just nk luahkan rasa geram je.. so after this, fikir2 kan lah bfore nk nasihatkan orang laen ek.. tkowt nnt korang sndiri yg buat..